Natura kuchni polskiej Wojciech Modest Amaro

Stara cena:79.90PLN
Cena:74.90PLN
Do koszyka
masz pytania?

Książka wybitnego mistrza kulinarnego - Wojciecha Modesta  Amaro - Natura kuchni polskiej to fascynująca podróż po świecie nowoczesnej kuchni polskiej opartej na tradycyjnych, współcześnie rzadko używanych, produktach.
Mistrz Amaro przypomina prawdziwe skarby polskiej natury i podaje przepisy na znakomite i wyrafinowane dania z użyciem  m.in. aronii, agrestu, brzozy, czarnego bzu, czosnku niedźwiedziego, dębu, dzikiej róży, głogu, jałowca, jarzębiny, morwy, pigwy i rabarbaru.

Każdemu z tych składników towarzyszy artystyczne zdjęcie oraz przepis. Przepis, który podkreśla unikalność tego składnika i jego wyjątkowy atut – smak, zapach; wszystko, czym na ogół przemawiają do naszych zmysłów potrawy.

 

Wojciech Modest Amaro - mistrz kulinarny i restaurator. W 2008 wyróżniony przez Międzynarodową
Akademię Gastronomiczną tytułem „Chef de L’Avenir”. W Warszawie otworzył
restaurację Atelier Amaro, która w 2013 roku została, jako pierwsza restauracja w Polsce uhonorowana gwiazdką Michelin. Jest autorem dwóch Książek : Natura kuchni polskiej oraz Kuchnia Polska XXI wieku, która w 2010 otrzymała nagrodę Grand Prix Litterature de la Gastronomique w Paryżu.
W 2013 został przewodniczącym jury telewizyjnego reality show Top Chef a w 2014 prowadzącym polską edycję programu Hell’s Kitchen.

 

Premiera:  3 grudnia  2014 r.

Wydanie: II

Kategoria: autorska książka kucharska

Oprawa: Twarda

Format: 295 x 235 mm

Liczba stron: 144

ISBN: 978-83-64776-30-4

EAN: 9788364776304

Osoby, które kupiły ten produkt kupiły także: